Renners woensdag naar het ‘dak van de Tour’

Renners woensdag naar het ‘dak van de Tour’

Col de la Loze nog nooit eerder beklommen

Woensdag gaan de renners in de Tour via de Col de Madeleine naar het ‘dak van de Tour’. De finish ligt na 170 kilometer op de top van de steile Col de la Loze.

Nieuwe col

De slotklim naar Méribel, de Col de la Loze, zat nog niet eerder in de Tour. Voorheen was de top niet te bereiken door de Tour-karavaan, maar tegenwoordig ligt er vers asfalt. De Alpen-reus heeft een hoogte van liefst 2.304 meter en is daarmee de hoogste col van deze Tour dus het ‘dak van de Tour’.

De eerste 17 kilometer van de 21,5 kilometer lange beklimming zijn relatief goed te doen voor de renners, maar de laatste 4,5 kilometer kunnen als een ware hel aanvoelen. De stijging loopt dan van gemiddeld 7 procent naar ruim 9 procent, met stukken van boven de 11 procent.

Het is daarmee zeker geen berg waar zomaar iemand kan winnen. Volgens de Tour-organisatie zal alleen een ware kampioen als eerste bovenaan komen.

Sport livestreams

Via Sport in Nederland is het ook mogelijk om online naar sport te kijken via de livestream. Sport in Nederland zend zelf geen sport uit omdat we daar geen rechten voor hebben. Toch delen wij via onze website wel linkjes van andere websites die wel sport live online uitzenden. Bijna alle sportwedstrijden zijn wel gratis online te zien.

Formule 1TennisDartsVoetbalWielrennen, Handbal en vele anders sporten zijn online wel te volgen. Onder meer via Sportlive 24 kun je vaak online naar sport kijken. Maar ook via andere bekende en onbekende websites kijk je sport via de livestream gratis. Hesgoal365LIVE, maar ook via LIVE TV kijk je gratis sport.

Maar er zijn meer gratis sport livestream websites pagina waar je naar gratis sport kan kijken. Sportlive365Laola en StreamHunter zenden ook live sportwedstrijden uit. Sportstreamings en CricFree staan ook bekend om hun gratis sport livestreams. Wil je dus geen sport missen? Check dan via Sport in Nederland de handige linkjes en dan ben jij verzekerd van gratis sport via een goed werkende livestream.

Geef een reactie