Formule 1 Sportnieuws

Renault wil ontwikkeling motor gaan stilleggen

AMSTERDAM –  Renault wil dat de ontwikkeling van de huidige motoren in de Formule 1 stil gelegd wordt in de seizoenen 2019 en 2020. Dit zodat de 4 leveranciers van de huidige motoren (Mercedes, Ferrari, Renault en Honda, red.) zich volop kunnen focussen op de nieuwe motoren die vanaf 2021 gaan komen.
,,We willen niet de last van het doorontwikkelen van 2 verschillende motoren”, zegt Cyril Abiteboul, teambaas van Renault tegen Motorsport. ,,Zeker omdat we nieuwe motorleveranciers in de Formule 1 willen zien. Zij hebben dan het voordeel dat ze zich alleen hoeven te richten op de toekomst.”

Red Bull, dat op dit moment rijdt met een Renault-motor, is ook voor een bevriezing van de motoren. Helmut Marko, adviseur bij de renstal van Max Verstappen, wil zelfs dat de motoren in de laatste 2 jaar van de huidige regels gelijkwaardig zijn. ,,Er moet een regel komen dat de motoren binnen 3 procent van elkaar zitten.”
De teams komen volgende week in Bahrein bij elkaar om te praten over de toekomst van de Formule 1. Liberty Media, eigenaar van de F1, legt dan de visie op tafel voor de koningsklasse van de autosport vanaf 2021.