Formule 1 Sportnieuws

Red Bull Racing snelste op eerste testdag in Barcelona

Daniel Ricciardo

BARCELONA –  Daniel Ricciardo heeft de eerste testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen afgesloten met de snelste tijd. De coureur van Aston Martin-Red Bull Racing legde in Barcelona ook de meeste rondes van het hele veld af.

Ricciardo klokte zijn tijd van 1.20,179 al in de ochtendsessie. In de middagsessie wist niemand meer aan die tijd te komen, ook omdat het weer minder was geworden. Vanwege de regen gingen veel coureurs in de middag nog maar mondjesmaat te baan op.

De Australische teamgenoot van Max Verstappen, die dinsdag zelf achter het stuur van de RB14 kruipt, was de enige coureur op het Circuit de Catalunya die meer dan honderd rondes reed. Hij kwam ‘s ochtends al tot zestig rondes en voegde daar in de middag nog eens 45 aan toe.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen van Ferrari klokten in de ochtend al de tweede en derde tijd. Bottas maakte ‘s middags plaats voor wereldkampioen Lewis Hamilton, maar die kwam in de 25 rondes die hij reed niet in de buurt van de tijden van de top drie.