22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Red Bull neemt advocaat in de arm

Hamilton vs Verstappen

Hamilton vs Verstappen

Schorsing Hamilton is volgens Red Bull gerechtvaardigd

Red Bull het team van Max Verstappen neemt een advocaat in de arm om onderzoek te doen naar de zware crash die Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië veroorzaakte. Dat zegt Helmut Marko in gesprek met de Krone.

“Hij moet gaan bekijken wat je in zo’n situatie kunt doen binnen de kaders van de sportwet”, aldus Marko. “We mogen van geluk spreken dat Max niets ernstigs is overkomen. Dat kun je niet laten zitten. Een schorsing zou gerechtvaardigd zijn.”

Hamilton reed Verstappen bij het ingaan van de tweede raceronde van de baan. De Red Bull vloog met hoge snelheid de bandenstapel in en Max Verstappen moest naar het ziekenhuis voor uitgebreid onderzoek. De F1 bestrafte Hamilton met een tijdstraf van tien seconden. Red Bull vind die straf gezien de impact van de crash niet voldoende.

Ook Hamilton vond dat hij niks fout had gedaan en legde de schuld neer bij Verstappen. “Max rijdt heel agressief en ik was er helemaal langs”, zei hij na afloop. “Max gaf me geen ruimte”, aldus Hamilton. Het laatste woord is over deze crash dus nog niet gesproken nu Red Bull het er niet bij laat zitten.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites