Red Bull vind dat Hamilton vijf plaatsen straf verdiend

Bij het team van Red Bull Racing zijn ze het absoluut niet eens dat Lewis Hamilton geen gridstraf krijgt voor het negeren van de gele vlag.

Update: 20.59 uur
Red Bull Racing heeft geen protest ingediend tegen de vrijspraak van Hamilton. De deadline om protest in te dienen is verstreken en de FIA heeft geen protest van de renstal van Max Verstappen ontvangen.

lees hier onder het originele bericht

Het Oostenrijkse team heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak van Lewis Hamilton heeft Helmut Marko laten doorschemeren aan de internationale pers in Jeddah, waar zondag de Grand Prix van Saudi Arabië word gereden.

“Het was geel op het display. In Qatar was het een seconde geel en nu is er plotseling een andere interpretatie van de situatie. Dat accepteren wij niet langer”, liet een boze Marko weten. “Het display was geel, dus ook Mercedes had het. Wat is het probleem nu ineens? Het was heel duidelijk, de sector was geel”, is Marko duidelijk.

“We zijn tegen dit besluit in beroep gegaan. In Qatar krijgt Max nog vijf plaatsen gridstraf. Hier is opeens geel geen geel meer.”

De stewards zullen zich dus opnieuw gaan buigen over de kwestie en wellicht volgt daar vanavond nog een antwoord op. De spanning tussen Mercedes en Red Bull word met  de week grilliger. De Grand Prix van Saoedi-Arabië start zondagavond om 18.30 uur. Kijk de race live via deze livestream.

 

Scroll to top
%d bloggers liken dit: