27 maart 2024
Real Madrid Chelsea

Real Madrid - Chelsea

Benzema schiet Real Madrid naar de laatste vier

HomeReal Madrid is dinsdagavond in de Champions League ontsnapt aan uitschakeling. Na verlenging won Chelsea met 2-3, maar door de 3-1 overwinning van Real in Londen gaan de Spanjaarden naar de laatste vier.

Niemand gaf titelverdediger Chelsea een kans om de halve finale te bereiken na de 1-3 nederlaag op Stamford Bridge. Na een kwartier kwam dat geloof wel direct terug toen Mount met een knap schot de openingstreffer maakte. Toen Rüdiger vlak na rust de 0-2 maakte was de spanning weer helemaal terug en leek er een stunt in de maak. Toen Werner een kwartier voor tijd voor de 0-3 zorgde leek Chelsea de Madrilenen op de knieën te hebben, maar Rodrygo dwong tien minuten voor tijd met een doelpunt een verlenging af.

In de verlenging kon het alle kanten op, maar uiteindelijk trok Real Madrid aan het langste eind toen topscoorder Benzema de 2-3 maakte. Real Madrid is na Villarreal de tweede Spaanse club in de halve finale. Villarreal knikkerde dinsdagavond FC Bayern München uit het toernooi. Na de 1-0 overwinning in Spanje hield Villarreal stand in München met een 1-1 gelijkspel.