29 maart 2024
Fc Barcelona Real Madrid

FC Barcelona - Real Madrid

Real Madrid met 3-2 te sterk voor FC Barcelona

Real Madrid heeft ten koste van FC Barcelona de finale bereikt van de Super Copa. In Saoedi Arabie won Real na verlenging het duel met 3-2.

Bekijk het doelpunt: Luuk de Jong voor derde wedstrijd op rij trefzeker (VIDEO) (sportinnederland.com)

[wp_bannerize group=”Mobiel 300×250 2022″ categories=”274,1234,49,282,84,194,34,587,922″]

Na een enorme fout op het middenveld van Busquets zorgde Madrid aanvaller Vinícius voor de 0-1. Toch kwam Barcelona uit het niets voor rust terug tot 1-1. Luuk de Jong frommelde een bal langs doelman Courtois.

Halverwege de tweede helft maakte Benzema de 2-1 en leek het de goede kant op te vallen voor Real wat vooral aanvallend gevaarlijker was. Fati voorkwam vlak voor tijd de nederlaag door weer voor de 2-2 te zorgen.

Ook in de verlenging was Real Madrid sterker en was het via Benzema (paal) dichtbij de 3-2. Valverde zorgde niet veel later alsnog voor de 3-2 en schoot Real Madrid daarmee naar de finale.