ZEIST – De beroepscommissie van de KNVB heeft vandaag besloten de straf van drie punten aftrek voor Achilles’29 te handhaven. Daardoor is de club uit Groesbeek nog voor de laatste wedstrijd van het seizoen gedegradeerd uit de eerste divisie.

De hekkensluiter voldoet niet aan de financiële doelstellingen. Daarom kreeg Achilles deze week de straf van punten in mindering. Ook na beroep blijft die staan, meldt de KNVB via de officiële kanalen.

De Groesbekers spelen vrijdag tegen Jong PSV, en hadden het vege lijf kunnen redden mits FC Dordrecht een misstap maakte. Het resultaat maakt nu allemaal niet meer uit. Door de straf is het gat met Dordrecht te groot.

Maar Achilles legt zich niet neer bij het besluit. Achilles wil het nu zoeken in een vormfout van een beroepsprocedure, meldt Voetbal International. Een uitspraak hierover kan weken duren. Wanneer Achilles in het gelijk wordt gesteld, staat verandert de situatie.

“Dan moet de beroepszaak over worden gedaan of er wordt een andere datum aangeplakt”, aldus voorzitter Frans Derks tegen VI. “De maandag bijvoorbeeld. Dat verandert alles.” Formeel vindt de beroepszaak plaats na het huidige seizoen en vindt Achilles dat de puntenaftrek op z’n vroegst geldig is in het nieuwe seizoen.