PSV thuis met 1-0 langs FC Groningen

PSV

PSV

Zahavi schiet PSV vanaf 11 meter langs FC Groningen
PSV heeft in de eredivisie zaterdagavond een eventueel kampioensfeest van Ajax voor zondagmiddag verpest. De Eindhovenaren wonnen met 1-0 van FC Groningen. In Eindhoven werd voorafgaand van het duel een minuut stilte gehouden voor de overleden Willy van der Kuijlen die afgelopen week overleed.

Stroef

In de eerste helft draaide het aan Eindhovense kant vrij stroef. PSV kreeg wel een paar kleine kansen via Malen, Zahavi en Sangare, maar verdedigend had FC Groningen het prima voor elkaar in het Phillips Stadion.

Na rust kreeg PSV in eerste instantie weinig vat op Groningen wat aanvallend via El Messaoudi een dot van een kans kreeg, maar een inzet van de middenvelder belande op de paal. Daarna speelde de VAR de hoofdrol. Zahavi scoorde 1-0 maar een voorzet van Dumfries was een aantal centimeters te ver over de achterlijn.

Zahavi

Na een handsbal van Dammers, die wel wat makkelijk gegeven werd scoorde PSV vanaf 11 meter via Zahavi de 1-0. Daarna scoorde PSV via Gakpo en Malen nog een keer maar beiden stonden in buitenspel positie waardoor die treffers terecht afgekeurd werden. In blessuretijd was zelfs Groningen nog dicht bij de gelijkmaker, maar de mee naar voren gekomen doelman Padt wist de bal niet in het doel te koppen.

PSV blijft door de 1-0 overwinning op een tweede plaats staan met 64 punten. FC Groningen staat zesde met 46 punten en is zo goed als zeker van deelname aan de play-off.

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: