28 maart 2024
Noni Madueke

PSV klopt Ajax met 4-0 in eigen stadion

PSV heeft zaterdagavond ten koste van Ajax de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De Eindhovenaren wonnen in het hol van de leeuw met 0-4 van Ajax.

PSV begon in de Johan Cruijff Arena voortvarend want aanvaller Noni Madueke schoot al in de tweede minuut van de wedstrijd met links de bal langs de kansloze Remco Pasveer. Ajax ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en scoorde ook via Haller, maar de VAR keurde de goal wegens buitenspel van aanvoerder Dusan Tadic af.

PSV

Waar Ajax probeerde om de gelijkmaker te maken wist PSV in de omschakeling via opnieuw Madueke voor de 0-2 te zorgen. Dat zorgde bij met name linksback Nico Tagliafico voor een hoop frustratie. Tagliafico uitte zijn frustratie met een snoeiharde tackel op PSV verdediger Ramalho en kon van scheidsrechter Björn Kuipers die zijn laatste wedstrijd floot met rood inrukken.

Na rust probeerde het tiental van Ajax het wel, maar het kon geen vuist meer maken tegen het sterk spelende PSV. Via Yorbe Vertessen en Mario Götze deed PSV in het laatste kwartier Ajax nog een keer extra pijn door nog eens twee keer te scoren en de vernedering compleet was.

[wp_bannerize group=”Forum” categories=”164,483,101,482,466,201,64,232,274,275,45,49,34,101,168,282,77,84,194,195″]