PSV heeft in de eredivisie punten laten liggen op bezoek bij FC Utrecht. Het duel in de Domstad eindigde zondagavond in 2-2.

In de wetenschap dat Ajax zaterdag onderuit ging bij Heracles Almelo, kon PSV in stadion Galgenwaard de voorsprong op de nummer twee van de Eredivisie vergroten naar acht punten. Na zes minuten nam FC Utrecht echter brutaal de leiding. Sander van de Streek klopte Daniel Schwaab in de lucht en kopte de 1-0 binnen.

Na de openingstreffer nam PSV het initiatief in handen, maar voetballend kwamen de Eindhovenaren nauwelijks tot kansen. Wel mocht de ploeg van trainer Mark van Bommel zich beklagen over een overtreding van Timo Letschert op Luuk de Jong in het strafschopgebied. Het opzichtige shirtje trekken van de Utrecht-verdediger werd niet bestraft door de arbitrage.

Het dominante PSV kreeg na 38 minuten zelfs de 2-0 om de oren. Gyrano Kerk klopte de PSV-defensie op snelheid en schoot de bal in de lange hoek achter Jeroen Zoet. Van Bommel was razend, omdat hij vond dat er voorafgaand aan de goal een overtreding werd gemaakt op Hirving Lozano.

Na rust was het tegenhouden geblazen voor FC Utrecht, dat de nodige kansen te verwerken kreeg van PSV. Na twaalf minuten in de tweede helft tekende Luuk de Jong op aangeven van Steven Bergwijn voor de aansluitingstreffer: 2-1. Utrecht-doelman David Jensen zat er nog aan, maar kon niet voorkomen dat de bal tergend langzaam over de doellijn rolde.

PSV ging volle bak op zoek naar de gelijkmaker en Utrecht kwam niet meer onder de Eindhovense druk vandaan. Goede kansen waren echter niet besteed aan Gastón Pereiro, Steven Bergwijn en De Jong. De topscorer van PSV maakte in de 86ste minuut tóch de 2-2.