29 maart 2024
PSV

PSV

Guus Til scoort drie keer

PSV is voor het tweede jaar op rij er met de Johan Cruijff Schaal vandoor gegaan. PSV versloeg Ajax in Amsterdam met 5-3.

Til keert de wedstrijd

In het eerste half uur van de wedstrijd was PSV nergens te bekennen. Ajax kon vrijuit voetballen en wist zich mede daardoor een aantal gevaarlijke kansen te creëren. De 1-0 van Steven Bergwijn die met rechts de bal knap binnenschoot kwam dan ook niet uit de lucht vallen.

In de fase daarna drukte Ajax door, maar maakte Guus Til op aangeven van Cody Gakpo uit het niets met een rake kopbal de gelijkmaker. Door dat doelpunt kantelde de wedstrijd kwam PSV beter in het spel en wist het via diezelfde Til op slag van rust ook nog eens de 1-2 te maken.

Rood Bassey

Na de rust begon Ajax direct fel en scoorde het via aanvaller Antony de gelijkmaker. Van die gelijkmaker kon Ajax niet lang genieten want PSV sloeg via Gakpo en nog een keer Til twee keer genadig toe. Vooral de 2-3 van Gakpo was een cadeautje omdat doelman Jay Gorter de bal los liet. De Amsterdammers gaven ondanks de 2-4 niet op en met een prachtig schot wist invaller Mohammed Kudus de 3-4 te maken.

Ajax ging daarna op jacht naar de 4-4, maar een harde charge van debutant Calvin Bassey gooide roet in het eten. De verdediger kon met rood vertrekken na een harde overtreding op Ismael Saibari. In de slotfase wist PSV via Xavi Simons de 3-5 te maken waardoor PSV voor het tweede jaar op rij de Johan Cruijff Schaal wint.