28 maart 2024
Go Ahead Eagles Psv

Go Ahead Eagles - PSV

PSV knikkert Go Ahead Eagles uit bekertoernooi

PSV heeft woensdagavond in Deventer de finale van de TOTO KNVB Beker weten te bereiken. De Eindhovenaren wonnen met 2-1 van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles had zondag flink wat vertrouwen getankt met een overwinning op Ajax.  Toch was het wel PSV wat in de eerste helft het spel dicteerde. PSV had veelal de bal, maar wist zich geen grote kansen te creëren.  De eerste kans die de thuisploeg kreeg was wel direct raak. Op aangeven van Oratmangoen kopte Cordoba knap de 1-0 tegen de touwen.

PSV leek door de onverwachte achterstand even van slag. Op slag van rust kantelde de wedstrijd compleet toen Go Ahead verdediger Kramer de doorgebroken Zahavi onderuit trok. Na het bestuderen van de beelden (VAR) kon scheidsrechter van Boekel niks anders doen dan de verdediger met rood naar de kleedkamer te sturen.

Na rust kwamen de Eagles er helemaal niet meer aan te pas. PSV zette de thuisploeg vast en leek na rust via Mauro Junior op 1-2 te komen. De rechtsback schoot hard raak, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Zahavi in buitenspel positie doelman Noppert het zicht ontnam. Twintig minuten voor tijd kwam de 1-2 van Veerman niet uit de lucht vallen. De middenvelder die deze winter overkwam van Heerenveen schoot via de benen van Noppert de verdiende tweede Eindhovense treffer.

De finale van de TOTO KNVB Beker is op zondag 17 april. Donderdagavond gaat de tweede halve finale tussen AZ en Ajax.