‘Promes op huurbasis naar Spartak Moskou’

Spartak betaald 500.000 euro huur aan Ajax

Quincy Promes gaat op zeer korte termijn toch vertrekken. Volgens de Telegraaf en VI gaat Promes op huurbasis naar Spartak Moskou. De Russische club heeft ook een optie tot koop bedongen om de 29-jarige aanvaller in de zomer te kopen.

De terugkeer van Promes naar Spartak Moskou hing al een tijdje in de lucht, al leek het er eerst op dat de 29-jarige vleugelspeler direct verkocht zou worden door Ajax. De clubs zijn naar verluidt vanwege financiële problemen bij de Russen een verhuurperiode overeengekomen met een optie tot koop.

Volgens VI krijgt Ajax 500.000 euro voor het verhuren van Promes en moet Spartak Moskou 9 miljoen euro betalen als de club hem komende zomer definitief wil inlijven. De geboren Amsterdammer staat nog tot medio 2024 onder contract bij Ajax.

Ajax hoopt op Deadline Day wel de vervanger van Promes vast te leggen. Voormalig AZ-aanvaller Oussama Idrissi komt naar verluidt op huurbasis over van Sevilla. Het is nog niet duidelijk of de Amsterdammers een optie tot koop hebben bedongen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *