Programma, parcours en selecties WK veldrijden Oostende

WK veldrijden 2021 in Oostende

Op zaterdag 30 en zondag 31 januari staat het WK veldrijden in Oostende op het programma. Hier vind je het programma voor het WK.

Programma

Op zaterdag 30 januari staat het WK voor de beloften mannen (onder 23 jaar) op het programma. De wedstrijd begint om 13.35 uur. De wedstrijd van de vrouwen word ook zaterdagmiddag gereden, en die wedstrijd begint om 15.15 uur.

Op zondag 31 januari om 13.35 uur is het aan de beloften vrouwen (onder 23 jaar). De wedstrijd voor de mannen is om 15.15 uur.

Selecties Nederland en België

Elite mannen Nederland: Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis en David van der Poel.

Elite mannen België: Wout van Aert, Toon Aerts, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Daan Soete, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Gianna Vermeersch en Tim Merlier.

Elite vrouwen Nederland: Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Denise Betsema, Yara Kastelijn, Marianne Vos, Sophie de Boer en Anne Tauber.

Elite vrouwen België: Sanne Cant, Alicia Franck, Loes Sels, Ellen van Loy, Laura Verdonschot, Karen Verhestraeten en Suzanne Verhoeven.

Onder 23 mannen Nederland: Ryan Kamp, Pim Ronhaar, Mees Hendrikx, Tim van Dijke, Kyle Achterberg en Luke Verburg.

Onder 23 mannen België: Anton Ferdinande, Timo Kielich, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure.

Onder 23 vrouwen Nederland: Manon Bakker, Puck Pieterse, Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Suzanne Meistrok.

Onder 23 vrouwen België: Julie Brouwers, Kiona Crabbé, Julie de Wilde, Jinse Peeters, Marthe Truyen en Tessa Zwaenepoel.

Parcours

Het parcours in Oostende is 2.900 meter lang. In het eerste deel is een lange brug. De brug is 135 meter lang en 8 meter hoog. Langs beide zijden is er een hellingsgraad van 21%. Langs het strand is het 55 meter omhoog rijden en langs de kant van het Hippodroom is het 35 meter omhoog rijden. In het tweede deel moeten de renners over het strand, maar ook het derde deel de paardenrenbaan is zeer technisch en golvend.

Live op televisie

Het WK veldrijden is het hele weekend ook live te zien op de televisie. Via Sporza, Eurosport en de NOS hoef je niks te missen van de wedstrijden.

Geef een reactie

/