Meteen naar de inhoud
Home » Pro tips voor wedden op sportcompetities

Pro tips voor wedden op sportcompetities

Pro tips voor wedden op sportcompetities (Foto Pexels)

Pro tips voor wedden op sportcompetities

Het afsluiten van weddenschappen op sportevenementen is al tijden populair. Vele gokkers in Nederland doen dit en ook in de rest van de wereld is het erg populair. Het geeft net wat extra beleving wanneer je naar een wedstrijd kijkt en maakt alles dus nog spannender. Bovendien is het een goede manier om winst te kunnen maken wanneer je veel verstand hebt van bepaalde sporten. Het is daarmee mogelijk om je kennis om te zetten in echt geld en dat is natuurlijk uitermate aantrekkelijk.

Wanneer je gaat inzetten op sportwedstrijden heb je talloze opties om uit te kiezen. Niet alleen kun je kiezen voor de winnaar, maar bijvoorbeeld ook op wie de eerste goal gaat scoren, wat de exacte uitslag wordt en kun je meerdere weddenschappen combineren. Mocht je net beginnen, dan is het misschien handig om vooral voor de makkelijkste opties om in te zetten te gaan. Maar na verloop van tijd zul je steeds beter doorkrijgen hoe alles werkt en wordt het makkelijker om allerlei andere dingen te proberen. Om te beginnen kun je onderstaande tips alvast zo goed mogelijk doornemen, zodat je ze goed beslagen ten ijs zult komen.

Kies sporten waar je verstand van hebt

Dit lijkt een logische tip, maar het kan niet genoeg benadrukt worden. Wanneer je veel kennis hebt van een bepaalde sport, wordt het makkelijker om succesvol te gaan wedden. Je kunt deze kennis gebruiken door te gokken op teams of spelers die je door en door kent. Daardoor weet je als het goed is wat hun eigenschappen zijn en of ze in vorm zijn. Deze kennis is immers essentieel om zo goed mogelijk te voorspellen wat de afloop gaat zijn van een wedstrijd. Kortom, wanneer je kiest voor sporten en evenementen waar je veel vanaf weet, zal je winkans alleen maar stijgen.

Blijf altijd op de hoogte

Deze tip sluit redelijk aan op de bovenstaande maar is daarom niet minder belangrijk. De vorm van de dag kan namelijk aardig bepalend zijn voor de uitkomst van een sportwedstrijd. Houd dus goed in de gaten of een team al dan niet in vorm is. Ook andere zaken zoals schorsingen en blessures kunnen natuurlijk een rol van betekenis spelen. Kijk daarom van tevoren altijd goed naar hoe de zaken ervoor staan en zorgt dat je niets mist van het laatste nieuws voordat je daadwerkelijk in gaat zetten.

Ga voor teams en competities die je kent

Wanneer je veel naar een bepaalde sport kijkt helpt dit enorm tijdens het wedden. Mocht je ook nog een extra veel verstand hebben van teams en competities, bijvoorbeeld omdat je er fan van bent, dan kun je hier gebruik van maken. De kans is groot dat je alles afweet van de laatste actualiteiten waardoor je kennis in huis hebt die niet iedereen heeft. Deze kun je eerder omzetten in gewonnen weddenschappen door juist op de teams en competities in te zetten waar je veel over weet.

Zet niet teveel in

Niet te veel inzetten is altijd verstandig wanneer je gaat wedden. Voor sportweddenschappen is dit niet anders. Wanneer je met een bepaald budget speelt is het altijd raadzaam om niet meer dan 5 of 10 procent van dit totale bedrag per wedstrijd in te zetten. Als je dit wel doet en je verliest bestaat de kans namelijk dat je heel snel door je budget heen bent. Wanneer je rustig winst op wilt bouwen is het daarom het beste om niet gelijk alles op een wedstrijd te gooien. Op de lange termijn wordt de kans zo groter om wel echt geld te kunnen winnen.

Zoek naar sporten die het meeste opleveren

Hoewel het wat raar kan klinken, is de kans bij bepaalde sporten hoger om te winnen. De hoogte van de winst kan wel lager zijn, maar het risico om te verliezen is ook kleiner. Een goed voorbeeld hiervan zijn sporten als volleybal en basketbal. Hierbij is er namelijk altijd een team dat zal winnen, ondanks dat er ook een verlenging kan komen wanneer een wedstrijd gelijk eindigt. Dit kun je echter meenemen in je weddenschap. De kans om het fout te hebben wordt daarmee dus stukken kleiner. De quoteringen zijn overigens wel iets lager dan bij andere sporten waar een gelijkspel ook tot de mogelijkheden behoort.

Geef een antwoord