Porsche overweegt terugkeer in F1

Foto: @Flickr

LONDEN –  Porsche denkt serieus na over een terugkeer in de Formule 1. Liefhebbers van de Duitse autofabrikant zullen nog wel even moeten wachten: de rentree is pas na 2021.

Na dat jaar veranderen de F1-regels voor motorleveranciers. Porsche zou daarom overwegen om terug te keren. ,,Maar niet als eigen team”, zegt financieel directeur Lutz Meschke tegen Motorsport. “We praten nu over het leveren van motoren.”

Na 2021 is de tijd van high-tech motoren voorbij. Die nieuwe, hybride motoren moeten de kosten voor Formule 1-teams verlagen. Daarnaast moeten de veranderingen in de regels voor een ‘beter’ geluid zorgen dan de huidige generatie motoren.

In de jaren ’80 leverde Porsche motoren voor McLaren. Dat team leverde 2  constructeurskampioenschappen en 3 wereldkampioenen. In 1991 ging de leverancier over naar het Footwork-team, maar die samenwerking verliep dramatisch. In de helft van de races wisten ze zich niet te kwalificeren. Footwork stapte toen over naar Cosworth, dat ook een terugkeer in de Formule 1 overweegt.

Facebook reacties
Please follow and like us: