Pogacar kraakt en verliest minuten op Vingegaard

Pogacar verliest vijf minuten op Vingegaard

De Tour de France is beslist. Als Jonas Vingegaard op de fiets blijft zitten dan wint de Deen voor het tweede jaar op rij de Tour.

Pogacar kraakt, Gall wint

In de koninginnenrit werd woensdag de Ronde van Frankrijk beslist. Concurrent Tadej Pogacar stond al op 1.48 van Vingegaard, wou er nog wat van maken, maar kraakte op de slopende klim de Col de La Loze. Pogacar verloor vijf minuten op Vingegaard en daarmee is deze editie van de Tour beslist.

Vingegaard eindigde in de koninginnenrit als vierde op bijna twee minuten van etappewinnaar Felix Gall. De Oostenrijker behoorde tot een omvangrijke vluchtersgroep en ging op de slotklim alleen in de aanval. Hij bleef Simon Yates ruim een halve minuut voor.

Donderdag gaat de Tour verder met een relatief vlakke etappe. Alleen zaterdag krijgen de renners nog een zware bergrit voor hun kiezen, waarna de Franse wielerronde een dag later traditiegetrouw eindigt op de Champs-Élysées in Parijs.

Lees meer nieuws bij Sport in Nederland

Sport in Nederland besteed aan veel sporten ruimschoots aandacht. Lees via onze website ook het laatste voetbal en formule 1 nieuws. Ook aan wielrennen, darts, tennis, volleybal, atletiek en hockey besteden we ruimschoots aandacht. Ook vind je soms een gratis livestream naar een sportevenement. Lees dus nu het allerlaatste en actuele sportnieuws via Sport in Nederland.

/