Pittige loting voor Nederlandse tennissers op AO

Australian Open (Foto Wikimedia Commons)

Haase mag meedoen na afmelding Gasquet

De Nederlandse tennissers hebben het niet getroffen bij de loting voor de AO (Australian Open). In totaal doen er drie Nederlanders mee aan het hoofdtoernooi.

Robin Haase (33) is als laatste toegevoegd aan het toernooi na een afmelding van de Fransman Richard Gasquet. Haase was in Melbourne de eerste reserve en neemt het in de eerste ronde op tegen de Kroaat Filip Krajinovic die als 28ste geplaatst is. Botic van de Zandschulp die zijn debuut maakt op een Grand Slam toernooi moet zien af te rekenen met de Spanjaard Carlos Alcaraz.

Arantxa Rus

Bij de vrouwen staat Arantxa Rus, de derde Nederlandse deelnemer aan het enkelspel in Melbourne, voor een zware klus in de eerste ronde. Ze is bij de loting gekoppeld aan de Poolse Iga Swiatek, die als nummer zeventien van de wereld als vijftiende is geplaatst en vorig jaar Roland Garros won.

De dertigjarige Rus, die zelf op de 74e plek van de mondiale ranking staat, is er voor de twintigste keer bij op een Grand Slam-toernooi. Haar beste prestatie is het bereiken van de vierde ronde van Roland Garros in 2012.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *