17 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Pittige heuveletappe vandaag in de Giro d’Italia

Giro d'Italia 2021

Giro d'Italia 2021

Klassementsrenners kunnen aan de bak

Er wacht de renners in de Giro d’Italia vandaag een pittige heuveletappe. De vierde etappe is 187 kilometer lang en gaat van Piacenza naar Sestola.

Hoe laat komt de vierde etappe in de Giro d’Italia vanmiddag live op de televisie en welke zender? Check hier de tv gids en wil je meer weten over alle 21 etappes in de Giro van 2021 check dan hier het etappeschema.

Rustige aanloop

De renners kunnen het in de eerste 80 kilometer nog lekker rustig aan gaan doen want dan is het nog vlak. Daarna trekt het peloton de heuvels in en is het geen enkele meter meer vlak. De Rossenia en de Castello di Carpineti zijn nog wel te doen maar bij de de derde col de Montemolino begint het echte serieuze klimwerk. Het eerste gedeelte van de klim is echt wel te doen, maar in de laatste twee kilometer gaat het vrij steil omhoog.

Montemolino
Montemolino

In de laatste 50 kilometer blijft het heuveltje op en heuveltje af gaan. In de finale wacht de Passerino en daar zouden wel eens kleine verschillen gemaakt kunnen gaan worden. De Passerino is onregelmatig en her en der zitten er een paar hele steile stroken in. Het gemiddelde stijgingspercentage is 9,9%. Eenmaal boven is het op en af richting de finishlijn in Sestola. Wie vandaag een slechte dag heeft kan in de problemen komen op het slotklimmetje.

Colle Passerino
Colle Passerino

Online kijken

De etappes in de Giro van 2021 worden live uitgezonden via Eurosport. Heb je deze zender niet in je zender pakket zitten dan kan je ook live online kijken via onze wieler livestream pagina. De streams die hier op staan zijn van zeer goede en betrouwbare websites die online drie weken lang de Ronde van Italië uitzenden.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites