Picnic moet Max Verstappen betalen

Max Verstappen (Foto screenshot Ziggo Sport)

AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft Max Verstappen in het gelijk gesteld in een zaak tegen online supermarkt Picnic. Het bedrijf heeft volgens de rechter het portretrecht van de coureur geschonden met een reclamevideo met een lookalike van Verstappen. Dat meldt de rechtbank woensdag. Hoe hoog de schadevergoeding is die het bedrijf moet betalen, moet nog worden bepaald.

De kans is groot dat de onlinesupermarkt het er niet zomaar bij laat zitten, en nog in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. “Toen we vernamen dat Max Verstappen er niet blij mee was, hebben we het er ook meteen weer vanaf gehaald”, reageert Michiel Muller van Picnic op de uitspraak.

Jumbo
Het filmpje was een soort na-aap op de commercial van supermarkt Jumbo (zie filmpje) – de sponsor van Verstappen – waarin hij boodschappen supersnel bezorgt in zijn Formule 1-auto. Jumbo zelf vond het allemaal niet zo’n ramp, die konden er zelfs wel om lachen. Team Verstappen was helaas minder blij en gaf meteen aan ‘op passende wijze’ actie te ondernemen.

Facebook reacties
Please follow and like us: