16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Peloton onderweg in mega lange Tour etappe

Tour de France

Tour de France

Peloton begonnen aan langste etappe sinds 20 jaar

Het peloton is vanmorgen om 11.00 uur begonnen aan de langste etappe in de Tour de France. Sterker nog sinds 20 jaar want vandaag is de etappe bijna 250 kilometer lang.

De eerste 150 kilometer is vandaag relatief vlak, maar daarna gaat het toch wel op en af.  Na 150 kilometer is de Cote de Chateau-Chinon de eerste beklimming van de dag. Daarna volgen er nog drie beklimmingen, maar het zwaarste gedeelte van de etappe ligt in de laatste 25 kilometer als de Signal d’Uchon wacht op de renners. Deze col van de tweede categorie is met name steil in de laatste kilometer als het met met korte stroken van 18% steil omhoog gaat. Na de afdaling stijgt de weg in de laatste 1,5 kilometer vals plat naar de finish.

Zevende etappe Tour de France

De kanshebbers vandaag? De etappe heeft wel iets weg van een Waalse klassieker waar ook altijd venijnige klimmetjes in zitten. Wij noteren als kanshebbers vandaag Wout van Aert, Julian Alaphilippe en natuurlijk gele trui drager Mathieu van der Poel. Ide Schelling zal waarschijnlijk ook proberen mee te gaan in een kopgroepje om nog wat punten te pakken voor de bergtrui. Of Schelling dat gaat lukken? Het belooft een hele interessante en spannende etappe te gaan worden.

Tour op TV

De zevende etappe in de Tour de France is vandaag vanaf 11.00 uur live te zien via de Eurosport Player. Bij de NOS op NPO 1 begint vandaag de uitzending om 12.20 uur en Sporza wacht nog een uurtje langer. Daar is de zevende etappe live te zien vanaf 13.30 uur op één.

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites