3 augustus 2020

Sport in Nederland

Sportnieuws en gratis sport livestreams

2012 elfsteden eef terug op de bonke

2012 elfsteden eef terug op de bonke

Piet Paulusma: Elfstedentocht binnen 8 jaar

HARLINGEN –  Weerman Piet Paulusma beweert dat we binnen acht jaar (bericht uit 2017) nog minstens een of twee keer een Elfstedentocht krijgen. Dat stelt de Fries uit Harlingen in een reactie op de verhalen in de Leeuwarder Courant.

Winterverwachting Sportlive24.nl klik hier

Formule-1-live-stream-gratis
Oud-ijsmeester Jan Oostenbrug weet het zeker, in 1997 is de laatste Elfstedentocht geschaatst. Voorzitter Wiebe Wieling ziet het nog wel gebeuren. Dat was de afgelopen week te lezen in de Leeuwarder Courant.
Elfstedentocht in 1997

Ondanks de opwarming van de aarde, denkt Paulusma dat de tocht nog wordt verreden. De klimaatverandering zorgt voor extremen in het weer. Dat leidt vaak tot warmere winters, maar Paulusma stelt dat er binnen de klimaatverandering ook koude periodes mogelijk zijn.

,,Zo kon de Elfstedentocht op 4 januari 1997 na een periode van 15 dagen met matige tot strenge vorst worden geschaatst. In 2012 was sneeuw de spelbreker in een periode van 14 dagen met matige tot strenge vorst. Er was in 2012 een tekort van 3 dagen met matige tot strenge vorst om de Elfstedentocht te kunnen uitschrijven”, aldus Paulusma.

500x500 garden impressions rudesheim loungeset