Pattinama-Kerkhove stunt tegen Kuznetsova

Pattinama-Kerkhove stunt tegen Kuznetsova

Kerkhove in twee sets langs Kuznetsova

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft op het grastoernooi van Wimbledon met overtuiging de tweede ronde bereikt. De 29-jarige tennister uit het Zeelandse Goes verraste in de eerste ronde de nummer 40 van de wereld de Russische Svetlana Kuznetsova.

Pattinama-Kerkhove de nummer 174 van de WTA-wereldranglijst liet direct vanaf het begin van de partij zien dat ze de partij wou winnen. Kuznetsova had het moeilijk tegen de ervaren Nederlandse die de partij verdiend met 6-3 en 6-3 van Kuznetsova die in het verleden ook de US Open en Roland Garros wist te winnen.

Wimbledon live op televisie

Powered by WP Bannerize

Wimbledon word van 28 juni tot en met 11 juli ook live uitgezonden op de televisie. Eurosport zend alle partijen live uit op Eurosport 1, maar ook via de Eurosport Player kan je de komende twee weken live naar het toernooi kijken. Ook via Ziggo Sport en BCC One/Two kijk je vanaf vandaag tot en met 11 juli naar Wimbledon.

Nederlandse deelnemers Wimbledon 2021

Aan het grastoernooi in Londen doen dit jaar vijf Nederlandse tennissers mee. Bij de mannen wisten Tallon Griekspoort en Botic van de Zandschulp via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi te bereiken. Bij de dames bereikte Lesley Pattinama-Kerkhove via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi en zijn Arantxa Rus en Kiki Bertens wegens hun klassering op de wereldranglijst automatisch al geplaatst voor het toernooi.

Of de Nederlandse tennissers en tennissters ook kunnen stunten tijdens dit toernooi zal afwachten zijn. De ontwikkeling is wel goed dat we toch steeds meer wat Nederlandse tennissers zien doorbreken op de grotere toernooien. Vooral bij de mannen is die ontwikkeling goed te zien want Griekspoor en van de Zandschulp maken met kleine sprongetjes een opmars richting de top 100 van de ATP-wereldranglijst.

Geef reactie

Laat reactie achter