Patrick Roest

Roest maakt achterstand op 10.000 meter goed

Het moest uit zijn tegen komen, maar Patrick Roest heeft zondagmiddag in Hamar het EK allround weten te winnen.

Roest had op de 1.500 meter eerder op de middag de benen niet en zag de Noor Sander Eikrem voorbij komen in het algemeen klassement. Gelukkig wist Roest de kleine schade van 1,78 goed te maken op de 10.000 meter.

In de laatste ronden van de tien kilometer zette Roest aan, alleen Eikrem kon de versnelling niet pareren. Roest sloeg en gat van zes seconden en dat was voldoende om de Europese titel te veroveren.

Eerder op de middag was er ook Nederlands succes bij de vrouwen. Antoinette Rijpma-De Jong won het EK allround en Marijke Groenewoud veroverde het brons.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.