Pyeongchang 2018 Schaatsen Sportnieuws

Patrick Roest vervangt Koen Verweij op ploegenachtervolging

Patrick Roest, Wereldkampioen Allround, Schaatsen

PYEONGCHANG – Patrick Roest vervangt Koen Verweij woensdag in de halve finale van de ploegenachtervolging tegen Noorwegen. Dat zegt bondscoach Geert Kuiper dinsdag.

,,Tegen Noorwegen zal alles moeten kloppen”, zegt Kuiper. ,,Er is geen wisselgeld, we zullen helemaal voluit moeten gaan om de finale te halen. In principe neemt Patrick de positie in van Koen, maar pas na de laatste training nemen we de definitieve beslissing over onze wedstrijdstrategie. Het is feitelijk de keuze tussen de routine van een ingespeeld team of het inbrengen van een heel goede jongeling.”

Van Beek voor Leenstra

Ook bij de dames gaat er waarschijnlijk gewisseld worden. Lotte van Beek vervangt Marrit Leenstra woensdag in de halve finale tegen de Verenigde Staten. ,,Lotte heeft dit seizoen al een paar keer goed gepresteerd op de achtervolging”, legt Kuiper uit. ,,Bovendien leveren we vrijwel niets in aan snelheid. Marrit behaalde brons op de 1500 meter, met Lotte 0,01 seconde erachter als nummer 4. Het is een luxepositie. Marrit is meer een sprintster en hoeft nu maar 1 keer te rijden.”