18 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Parsons volgt Wiegman op als bondscoach van Oranje

KNVB

KNVB

Parsons volgt Wiegman na de Zomerspelen op

De 34-jarige Engelsman Mark Parsons volgt Sarina Wiegman na de zomerspelen in Tokio op als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal.

Parsons is nu trainer van de Amerikaanse club Portland Thorns. Hij blijft die functie tot het einde van het seizoen in de VS, medio november, combineren met zijn nieuwe baan als bondscoach van Oranje. Parsons krijgt Jessica Torny als assistent naast zich. De 40-jarige Torny is nu coach van Oranje onder 19. De voetbalsters beginnen na de Spelen aan de kwalificatie voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Parsons debuteert op 17 september tegen Tsjechië.

“Ik ben echt superblij met deze prachtige klus”, laat Parsons weten aan de KNVB-kanalen. “Dit team heeft de afgelopen jaren geschiedenis geschreven en voetbalfans over de hele wereld geïnspireerd met hun spel en ook met de manier waarop ze zich buiten het veld presenteren. Ik vind het niet alleen een grote uitdaging, maar vooral ook een grote eer.”

Vanavond online een lekkere potje voetbal kijken uit de eredivisie? KLIK HIER en check eens onze gratis voetbal stream pagina.

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites