Oud wielrenner Lieuwe Westra overleden

Westra gevonden bij bedrijfspand in Zwaagdijk

Oud wielrenner Lieuwe Westra is overleden. “De voormalig wielrenner vocht de laatste jaren met zichzelf en verloor”, schrijft Thomas Sijtsma op Twitter.

Westra werd zaterdagmiddag aangetroffen bij zijn bedrijfspand in het Noord-Hollandse Zwaagdijk. Een poging tot reanimatie mocht niet baten, laat de familie op Facebook weten. De exacte doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar Sijtsma laat weten dat er “voor zover bekend geen sprake is van zelfdoding”.

Westra schreef de Ronde van Denemarken op zijn naam en werd twee keer Nederlands kampioen tijdrijden. Ook stond hij vijf keer aan de start van de Tour de France. In 2014 reed hij de Tour voor Astana in dienst van winnaar Vincenzo Nibali.

Begin 2017 zette Westra abrupt een punt achter zijn carrière vanwege een depressie. Door die ziekte kon hij het niet meer opbrengen op de fiets te stappen.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.