Damesvoetbal Sportnieuws Voetbal

Oranjeleeuwinnen krijgen hogere vergoeding

KNVB, Voetbal

ZEIST –  De KNVB en de voetbalsters van het Nederlandse vrouwenteam hebben een akkoord bereikt over de financiële vergoedingen voor de internationals. Dat meldt de voetbalbond dinsdag. De overeenkomst loopt tot en met het WK 2019 en doet volgens de KNVB ‘recht aan de indrukwekkende prestaties en populariteit van de OranjeLeeuwinnen’.

Volgens de bond krijgen de internationals een verveelvoudiging van de tot op heden geldende beloningen. De vaste vergoedingen kregen extra aandacht. Dit biedt de speelsters meer financiële zekerheid. “De manier waarop het ging, geeft ons ook voldoening”, zegt Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur vrouwenvoetbal. “Het is netjes gegaan met hooguit wat druk in de media. Er was begrip over en weer. Het doet ons goed dat we na zo’n fase de Leeuwinnen nu niet alleen qua topsportfaciliteiten, maar ook financieel naar topsportniveau hebben getrokken.”

Lieke Martens is blij met de overeenkomst. “Het is fijn dat we na enige tijd onderhandelen een akkoord bereikt hebben”, zegt de speelster van Barcelona. “Deze overeenkomst geeft een gevoel van waardering over wat we het afgelopen jaar hebben gepresteerd. Buiten het veld zijn er al best veel randzaken tegenwoordig, ik ben blij dat deze in ieder geval is opgelost.” Ook Vivianne Miedema is blij. “Er waren af en toe pittige discussies, maar we zijn heel tevreden met de overeenkomst die er nu ligt”, aldus de Arsenal-speelster.