28 maart 2024
Gibraltar Nederland

Gibraltar - Nederland

Oranje verliest Blind met zware knieblessure

[wp_bannerize group=”ED banner” categories=”164,232,274,483,45,49,496,101,168,282,482,77,84,194,587,466,201,22,195,275,64,531″]

Het Nederlands elftal heeft de uitwedstrijd tegen Gibraltar in de WK-kwalificatie met ruime cijfers weten te winnen. Oranje werkte met een 7-0 overwinning flink aan het doelsaldo.

In de eerste helft had het er niet de schijn van dat de ploeg van bondscoach Frank de Boer er op los zou scoren tegen Gibraltar. Oranje wist zich maar moeilijk kansen te creëren, en de kansen die het kreeg werden gestopt door de uitstekend keepende Coleing. Toch maakte Steven Berghuis vlak voor rust de 0-1.

Na rust sloeg Oranje het schrik op het hart toen Daley Blind verkeerd terecht kwam en waarschijnlijk een hele zware knieblessure daarbij opliep. De 31-jarige Blind verliet het veld kermend van de pijn op een brancard. Ondanks de schrik zorgde Luuk de Jong daarna vlot voor een 2-0 voorsprong.

Daarna ging het snel met de doelpunten. Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Donyell Malen scoorden in een kort tijdbestek de derde, vierde en vijfde treffer. In de slotfase maakte Donny van de Beek en nog een keer Memphis de zesde en zevende treffer. Oranje vijzelt het doelsaldo daardoor goed op met na drie wedstrijden zes punten een tweede plaats en een doelsaldo van +7.

Turkije liet in de groep dure punten liggen door met 3-3 thuis gelijk te spelen tegen Letland. Noorwegen versloeg het nog ongeslagen Montenegro met 1-0.