Oranje sluit af met winst op Zweden

AMSTERDAM – Dat Oranje het WK in Rusland niet zou gaan halen dat was lang en breed bekend. Toch heeft Oranje haar laatste groepswedstrijd tegen Zweden weten te winnen. In de Johan Cruijff Arena won Oranje met 2-0. Arjen Robben maakte beide goals.

Arjen Robben was de grote man in Amsterdam. In waarschijnlijnlijk de laatste van zijn 95 interlands nam de aanvoerder heel Oranje op sleeptouw en dat resulteerde in een vermakelijke eerste helft. Binnen het kwartier was het bovendien 1-0. Manchester United-verdediger Victor Lindelöf maakte onbeholpen hands in de zestien, waarna Robben de penalty benutte met een mislukte panenka.

1-0 Arjen Robben

Vijf minuten voor de onderbreking verdubbelde Robben de score. Na terugleggen van van Ryan Babel knalde de Bayern München-aanvaller met een vlammend krulschot in de verre hoek raak. Het was zijn 37e goal in het Oranje-shirt. Daarmee kwam de Groninger op gelijke hoogte met Dennis Bergkamp.

2-0 Arjen Robben

De fans maakten er desondanks een mooie slotfase van. De supporters bezongen massaal Robben: ‘Arjen bedankt’ schalde het door de ArenA. Bovendien kreeg hij een staande ovatie.

 

Facebook reacties
Please follow and like us: