Sportnieuws Voetbal

Oranje onder 17 naar halve finale EK voetbal

Voetbal, KNVB, Nederlands elftal
Oranje wint na strafschoppen van Ierland

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 17 jaar heeft zich maandagavond weten te plaatsen voor de halve finale van het EK voetbal in Engeland. Oranje won het duel na strafschoppen nadat het duel in 1-1 geëindigd was.

Oranje Onder 17, het team van coach Kees van Wonderen, kwam na een dik uur op voorsprong door een treffer van Liam van Gelderen. Het antwoord van Ierland volgde snel. Binnen honderd tellen was het in het Proact Stadium van Chesterfield door Troy Parrott alweer 1-1. Die stand stond ook na 90 minuten op het bord, zodat strafschoppen in de kwartfinale uitsluitsel moesten geven.

Oranje scoorde door Wouter Burger, Mohammed Amine Ihattaren, Brian Brobbey en Jurrien Timber 100 procent bij de eerste 4 pingels, nadat Adam Idah namens de Ieren met een misser was begonnen. Corcoran stopte vervolgens de beslissende strafschop van aanvoerder Redan. De goalie van Ierland had echter te vroeg bewogen, zo oordeelde arbiter Proske uit Tsjechië, waardoor hij zijn 2de geel van de avond kreeg. Een veldspeler verving Corcoran en Redan schoot nu wel onberispelijk raak.

Onder 17 blijft daardoor ongeslagen bij het EK, nadat eerder in de groepsfase werd gewonnen van Duitsland, Spanje en Servië.

 

Geef een reactie