Oranje KNVB

Oranje oefent op 29 maart tegen Spanje

Het Nederlands elftal speelt in aanloop naar het EK van volgend jaar een oefenwedstrijd tegen Spanje. Oranje treft de Spanjaarden op zondag 29 maart om 19.00 uur in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Zowel Nederland als Spanje neemt deel aan het EK. Oranje is met Oekraïne, Oostenrijk en Roemenië of een play-offwinnaar ingedeeld in groep C en de Spanjaarden spelen in groep E tegen Zweden, Polen en een play-offwinnaar.

Het EK begint voor Nederland op zondag 14 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne in Amsterdam, terwijl Spanje het Europese eindtoernooi een dag later opent met een duel met Zweden in Bilbao.

Nederland heeft na twaalf onderlinge ontmoetingen een positieve balans tegen Spanje. Oranje won zes keer, speelde één keer gelijk en verloor vijf keer, waaronder in de finale van het WK van 2010 (0-1 na verlenging).

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman werkt voor het topaffiche met Spanje nog een oefenwedstrijd in eigen land af. De KNVB hoopt op korte termijn bekend te kunnen maken welk land Oranjes eerste tegenstander van 2020 is.

Laat een antwoord achter