Damesvoetbal Sportnieuws Voetbal

Miedema, van de Donk en Dekker terug bij Oranje leeuwinnen

Oranje Leeuwinnen, Voetbal

Oranje leeuwinnen spelen 6 april tegen Noord-Ierland

ZEIST – Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Anouk Dekker keren terug in de 23-koppige selectie van de Oranjevrouwen voor de WK-kwalificatiewedstrijden begin april tegen Noord-Ierland en Ierland. De topscorer van Oranje tijdens het laatstgehouden EK ontbrak eerder deze maand bij de strijd om de Algarve Cup wegens een scheenbeenblessure.

Ook Daniëlle van den Donk (kuitblessure) en Anouk Dekker (knieblessure) maken hun rentree. Bondscoach Sarina Wiegman heeft daarmee de beschikking over een selectie op volle sterkte.
Nederland kwam eind november in de thuiswedstrijd van de WK-kwalificatie tegen Ierland niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Met zeven punten uit drie duels is Oranje koploper in groep 3. Ook Ierland heeft na drie wedstrijden zeven punten. Nummer drie Noorwegen heeft één punt minder.

Vrijdag 6 april speelt Nederland in Eindhoven tegen Noord-Ierland, de nummer vier uit de poule. Vier dagen later wacht in Dublin de uitwedstrijd tegen de Ierse vrouwen.

Oranje speelde twee keer eerder tegen Noord-Ierland. Beide EK-kwalificatiewedstrijden leverden in 1990 een ruime overwinning op. Ook tegen Ierland zijn de Nederlandse voetbalsters nog ongeslagen. Van de tot dusverre acht gespeelde wedstrijden won Nederland er vijf en eindigden er drie onbeslist.
De laatste drie kwalificatiewedstrijden van het elftal van Wiegman zijn in juni (Noord-Ierland uit en Slowakije thuis) en september (Noorwegen uit).