Oranje Leeuwinnen pas na rust langs Slovenië

Oranje Leeuwinnen pas na rust langs Slovenië

12 november 2019 0 Door Sportredactie

Het Nederlands voetbal vrouwen elftal hebben ook hun zesde EK kwalificatie wedstrijd gewonnen. De Oranje Leeuwinnen versloegen dinsdagavond in het Gelredome in Arnhem Slovenië.

Vrouwenvoetbalwebshop.nl - dames voetbalkleding online bestellen

Handen vol

In de uitwedstrijd hadden de Nederlandse dames lang hun handen vol aan de Sloveense dames. Ook in het Gelredome had Oranje het lastig. Zeker toen Kaja Erzen na een half uur spelen de 0-1 maakte. De Sloveense linksback kon na een vrije trap de bal zomaar langs doelvrouw Sari van Veenendaal koppen. Lang duurde de voorsprong niet want Sherida Spitse benutte enkele minuten later een strafschop waardoor beide landen met 1-1 de kleedkamer opzochten.

Na rust kreeg de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman snel de kans om weer op voorsprong te komen. Een gemakkelijk gegeven penalty na een overtreding op Vivianne Miedema werd door Spitse goed binnen geschoten. Daarna was Oranje af van het verzet van de Sloveensen. Toen Miedema na een uur een bal in de kruising kopte was het duel beslist. Diezelfde Miedema maakte twintig minuten voor tijd nog de 4-1.

Vrouwenvoetbalwebshop.nl - dames voetbalkleding online bestellen

Oranje dicht bij plaatsing EK

De Oranje Leeuwinnen zijn na zes groepswedstrijden al wel bijna zeker van deelname aan het EK in 2021. Nederland gaat aan de leiding met 18 punten uit zes wedstrijden. Rusland volgt met 6 uit 3 en Slovenië staat derde met 6 uit 5. Op 10 april staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt Oranje tegen Kosovo.