Damesvoetbal Sportnieuws Voetbal

Oranje leeuwinnen rollen Noord-Ierland op in Eindhoven

Oranje Leeuwinnen, Voetbal

Gala show Oranje Leeuwinnen voor 30.000 fans

EINDHOVEN – Het Nederlands elftal voor dames hebben vrijdagavond in een uitverkocht Phillips stadion in Eindhoven in een gala show met 7-0 gewonnen van Noord-Ierland. Bij de rust stond de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman al met 4-0 voor.

Oranje heeft door de ruime zege weer evenveel punten als koploper Ierland, namelijk tien. De ploeg van Wiegman speelde echter een duel minder dan de koploper.De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Jackie Groenen en Vivianne Miedema hadden al grote kansen onbenut gelaten, toen Lieke Martens al na negen minuten op aangeven van Shanice van de Sanden de 1-0 in de kruising schoot. Niet lang daarna verdubbelde Martens de score. In de zeventiende minuut kopte zij de bal tegen de touwen en opnieuw was Van de Sanden de aangever. Noord-Ierland kon alleen maar tegenhouden en kwam goed weg toen Miedema na 25 minuten de diepte werd ingestuurd. De spits van Arsenal kreeg de bal er niet in. Even later was dat wel het geval, want in de 25ste minuut tekende ze met haar vijftigste doelpunt in het shirt van Oranje voor de 3-0.

Noord-Ierland was al een aantal keer ontsnapt aan een nog grotere achterstand, toen de bal vlak voor rust wegens een handsbal op de stip ging. Sherida Spitse zorgde vanaf elf meter voor de 4-0. Na rust liep Oranje nog verder weg. Na een goede actie van Martens kreeg uiteindelijk Van de Sanden de bal voor haar voeten en zij tekende voor de 5-0. Spitse zorgde vervolgens met een mooie volley voor de 6-0, waarna de einstand vlak voor tijd op 7-0 werd bepaald door een eigen doelpunt van Billie Simpson. Door de overwinning komen de Oranje Leeuwinnen op tien punten uit vier wedstrijden en daarmee gaat het aan kop in de poule. Ierland won eerder op de avond met 2-1 van Slowakije en staat ook op tien punten. Alleen de nummer één plaatst zich rechtstreeks voor het WK.

Geef een reactie