Oranje komt goed weg met 1-1 tegen Ecuador

Oranje ontsnapt aan nederlaag

Het Nederlands elftal is vrijdag bij de tweede groepswedstrijd op het WK voetbal in Qatar goed weg gekomen tegen Ecuador. Oranje speelde met 1-1 gelijk.

Nederland kwam tegen Ecuador door een goed schot van Gakpo al in de vijfde minuut op een 1-0 voorsprong, maar bij dat doelpunt bleef het ook.

De Zuid-Amerikanen hadden Nederland in de tang en vooral op fysiek gebied werd de ploeg van bondscoach Van Gaal afgetroefd. Vlak na rust wist Valencia met zijn derde van het toernooi de gelijkmaker te maken.

Het had in die fase daarna slechter kunnen aflopen, Ecuador raakte zelfs nog een keer de lat en doelman Noppert wist met een aantal goede reddingen erger te voorkomen. Beide landen gaan met 4 punten aan de leiding in de groep.

Nederland heeft dinsdag aan een punt tegen Qatar genoeg om de achtste finale te bereiken. Senegal wat won van Qatar zal in een onderling duel met Ecuador moeten gaan uitmaken wie er naar de achtste finale gaat.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.