Oranje

Oranje begint met 2-0 overwinning tegen Senegal

Oranje heeft op het WK voetbal in Qatar de openingswedstrijd tegen Senegal gewonnen. Nederland knokte zich na een 2-0 overwinning.

Het Nederlands elftal had het de hele wedstrijd ontzettend lastig tegen de kampioen van Afrika. Senegal verdedigde gedisciplineerd waardoor er bijna geen ruimte lag om tot kansen te komen.

Senegal wist in grote fases van de wedstrijd juist vanuit de counter het meeste gevaar te stichten. Gelukkig was de verdediging van Nederland vaak alert en bleek debutant Andries Noppert onder de lat van grote waarde. Met twee goede reddingen voorkwam de Friese doelman een tegentreffer van Senegal.

Uiteindelijk wist Nederland diep in de tweede helft het verschil te maken. Cody Gakpo kopte op aangeven van Frenkie de Jong de 0-1 tegen de touwen en in blessuretijd rondde Davy Klaassen een snelle counter af waardoor Nederland toch met een overwinning aan de haal ging.

Vrijdag speelt het Nederlands elftal haar volgende wedstrijd. Dan is Ecuador om 17.00 uur de tegenstander.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.