28 maart 2024
Nederland Polen

Nederland - Polen

Memphis mist vanaf 11 meter de 3-2

Het liep zaterdagavond moeizaam voor oranje in de Nations League ontmoeting tegen Polen. Toch wist de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zich van een 0-2 achterstand terug te knokken tot 2-2. Memphis kreeg de kans op de 3-2, maar miste vanaf 11 meter.

Enorm van waarde

Op weg naar het WK kan de wedstrijd van Nederland tegen Polen vooral voor de bondscoach wel eens van enorme waarde zijn. Nederland ploeterde lang tegen het stugge verdedigende Polen, maar wist zich toch in een mum van tijd terug te knokken naar een 2-2.

De Polen kwamen in de Kuip via een schot van Cash die door de benen van verdediger Daley Blind ging op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft wist Polen zelfs een 0-2 voorsprong te nemen toen het via een rappe counter scoorde via Zielinski.

Memphis mist penalty

Toch wist Oranje de achterstand binnen vijf minuten te repareren. Davy Klaassen liep bij de eerste paal de 1-2 binnen en twee minuten later vuurde Denzell Dumfries de 2-2 af. Nederland ging daarna jacht maken op een overwinning en was daar in de slotfase dichtbij. Memphis mocht na hands van een Poolse verdediger vanaf 11 meter aanleggen voor de 3-2, maar raakte de buitenkant van de paal.

Het gelijkspel tegen de Polen leverde oranje een punt op, maar omdat ook de Belgen in Cardiff tegen Wales op 1-1 bleven steken blijft oranje met 7 uit 3 koploper. België en Polen volgen met vier punten. Dinsdagavond speelt Nederland in de Kuip thuis tegen Wales.