Nederlands elftal Sportnieuws Voetbal

Virgil van Dijk aanvoerder van het Nederlands elftal

Virgil van Dijk, Nederlands elftal, Oranje

Van Dijk vind het een eer om aanvoerder van Oranje te zijn

ZEIST – Virgil van Dijk is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. De speler van Liverpool krijgt het vertrouwen van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, zo werd donderdagmiddag bekend op de persconferentie. Virgil van Dijk speelde al onder Koeman bij Southampton en kreeg toen al de aanvoerdersband om zijn armen.

De aanvoerdersband was vacant na het afscheid van Arjen Robben en Wesley Sneijder bij Oranje. De 26-jarige verdediger van Liverpool speelde tot nu toe zestien interlands. Afgelopen winter maakte Van Dijk voor 85 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool, wat hem de duurste Nederlandse voetballer uit de geschiedenis maakte.
“In vele opzichten is dit voor iedereen een nieuwe stap”, laat Koeman weten op de persconferentie. “Ik vond dat ik ook het aanvoerderschap moest veranderen. Vandaar dat Virgil dat wordt. Het is een mooie stap voor hem. Nog meer verantwoordelijkheid. Ik denk dat hij daaraan toe is. Hij speelt bij een grote club.”

Koeman maakte bekend tevens bekend dat Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Daley Blind de back-ups zijn van Van Dijk. De mandekker kan zijn geluk niet op. “Geweldig nieuws, voor mij en mijn familie. Ik ben er hartstikke blij mee, het is een hele eer om aanvoerder te zijn van je land.”