Opstellingen Nederland - Tsjechië

Opstellingen Nederland - Tsjechië

De Roon en Malen in basis bij Oranje

Het Nederlands elftal speelt vanavond in Boedapest in de achtste finale van het EK tegen Tsjechië. Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van beide landen:

De Roon en Malen

Tegen Noord-Macedonië stonden Ryan Gravenberch en Donyell Malen in de basis bij het Nederlands elftal. Gravenberch speelde op de plaats van de Roon die door een gele kaart op scherp staat. Gravenberch speelde matig en daardoor is het niet meer dan logisch dat de Roon terugkeert in de basis. Malen speelde tegen Noord-Macedonië een hele goede wedstrijd en was ook betrokken bij de 3-0 van Georginio Wijnaldum. Het driekhoekje Memphis Depay, Malen en Wijnaldum liep goed dus de verwachting is dat bondscoach Frank de Boer voor Malen kiest en niet voor Wout Weghorst.

Powered by WP Bannerize

Problemen bij de Tsjechen

Bij Tsjechië ontbreekt linksback Jan Boril wegens een schorsing. Boril liep in de ontmoeting tegen de Engelsen tegen zijn tweede gele kaart aan en zal dus niet in actie komen. Ook is het nog maar de vraag of aanvoerder Vladimir Darida kan spelen tegen het Nederlands elftal vanavond. De middenvelder kampt met een blessure en de medische staf van de Tsjechen probeert hem op tijd klaar te stomen.

Fans

Vermoedelijk zullen er vanavond in de Puskas Arena in Boedapest vanavond zo’n 16.000 Nederlandse toeschouwers op de tribune zitten om Oranje naar de overwinning te schreeuwen. De fans verzamelen zich vanmorgen in een fanzone in Boedapest om 11.00 uur waar ze vermaakt zullen gaan worden door Nederlandse artiesten. In de fanzone zullen optredens zijn van Charly Lownoise en Mental Theo, Kris Kross Amsterdam, FeestDJRuud en The Originals.

De supporters zullen rond 15.00 uur de fanzone gaan verlaten en met een oranjemars richting het stadion gaan waar om 18.00 uur de wedstrijd Nederland – Tsjechië zal beginnen.

Opstelling

Nederland: Stekelenburg; Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind, Van Aanholt; De Roon, Wijnaldum, De Jong; Malen, Depay.

Tsjechië: Vaclik; Coufal, Celustka, Kalás, Mateju; Holes, Soucek; Masopust, Darida, Jankto; Schick.

Nederland – Tsjechië op televisie

De wedstrijd Nederland – Tsjechië word vanavond om 18.00 uur live uitgezonden door de NOS op NPO 1. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 17.00 uur. In Boedapest zal presentator Tom Egbers samen met analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart de wedstrijd voor en nabeschouwen.

Geef reactie

Laat reactie achter