16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Oostenrijk bereikt voor het eerst tweede ronde

Oostenrijk

Oostenrijk

Baumgartner maakt winnende goal tegen Oekraïne

Oostenrijk heeft op het Europees Kampioenschap Voetbal historie geschreven door voor het eerst de tweede ronde te bereiken. Oostenrijk won met 1-0 van Oekraïne. Christoph Baumgartner zorgde in de 21e minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De speler van Hoffenheim tikte binnen uit een corner.

Over de goal van Baumgartner zal nog lang worden nagepraat. De 21-jarige middenvelder van Hoffenheim ging in de achttiende minuut naar de grond na een kopduel met Illya Zabarni. Baumgartner had een aantal minuten nodig om weer volledig bij de wereld te komen.

Powered by WP Bannerize

Bij een Oostenrijkse corner mocht Baumgartner het veld weer betreden, waarna het direct raak voor hem was. Met een knappe beweging wist hij zijn voet tegen de bal te krijgen om zo al vroeg de eindstand te bepalen.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders in de Arena Nationala, al mocht Oekraïne wel vaker de bal hebben. De grootste mogelijkheid op de gelijkmaker was in de 87e minuut voor Roman Yaremchuk, maar zijn poging ging van dichtbij voorlangs.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites