4 augustus 2020

Sport in Nederland

Sportnieuws en gratis sport livestreams

IJsbaan in Puttershoek ( foto https://www.ijsenskeelerclubputtershoek.nl )

IJsbaan in Puttershoek ( foto https://www.ijsenskeelerclubputtershoek.nl )

Ook Puttershoek wil marathon op natuurijs

In het Zuid-Hollandse Puttershoek willen ze de komende winter graag een marathon op natuurijs. Het bestuur gaat deze winter graag de strijd aan met Noordlaren, Haaksbergen, Nieuw-Buinen, Veenoord en Arnhem.

De baan in Puttershoek is multifunctioneel. Er kan geschaatst en geskeelerd worden. “In 2017 is de baan helemaal gerenoveerd,” zegt voorzitter Wim Westdijk. “De bovenste toplaag was helemaal versleten. Met een investering van circa een ton is de hele baan gerenoveerd.”

Formule-1-live-stream-gratis

Lees hier de verhalen over de ijsbanen in Veenoord, Haaksbergen, Nieuw-Buinen en Gramsbergen

Kees Verkerk

500x500 garden impressions rudesheim loungeset

De baan in Puttershoek is vernoemd naar oud schaatser Kees Verkerk. “Kees Verkerk heeft hier ook zijn biografie uitgereikt gekregen door Ard Schenk vorig jaar. Er waren heel veel oud schaatsers bij aanwezig.” Kees Verkerk die werd geboren in Maasdam groeide in zijn jeugd op in Puttershoek.

Marathon op natuurijs

In Puttershoek gaan ze deze winter een gooi doen naar een marathon op natuurijs. “We proberen natuurlijk de eerste te zijn maar ik denk dat dit wel erg lastig zal gaan worden,” zegt Westdijk. “We moeten net zo veel vorst hebben als in het noorden en oosten van Nederland dan zou het wel een unicum zijn als de eerste marathon op natuurijs hier in het westen gehouden zou gaan worden.”

Mocht het niet lukken om de eerste marathon op natuurijs te organiseren dan willen ze graag in Puttershoek meedoen aan een eventuele vierdaagse. “Zo’n criterium is natuurlijk ook erg mooi als we dat zouden kunnen organiseren. Wij zijn er hier met onze vele vrijwilligers helemaal klaar voor.”

Vorig jaar wou Puttershoek ook al een gooi doen naar een eerste marathon op natuurijs. “Helaas konden we toen niet meedoen omdat de vergunning van de gemeente nog niet aanwezig was. Gelukkig hebben we die vergunning nu wel dus we kunnen meedoen zodra de winter invalt.”

Vrijwilligers en leden

In Puttershoek hebben ze veel leden en vrijwilligers. “We hebben circa 850 adressen waarbij gezinnen lid zijn van onze ijs en skeelerclub,” zegt een enthousiaste voorzitter. “We beschikken ook over 70 vrijwilligers die in de startblokken klaar staan om in een dag of 1,5 dag een marathon op natuurijs te kunnen organiseren.”

In Puttershoek kan er naast schaatsen en skeeleren ook Jeu de Boules gespeeld worden in de BouleDrome.

Wilt u meer weten over de ijsbaan in Puttershoek? Klik dan hier om naar de Facebookpagina te gaan of hier voor de website.