Ook Jillert Anema woedend op KNSB

Jillert Anema

Jillert Anema

Discussie over mass start nog lang niet ten einde

Ook schaatscoach Jillert Anema heeft zich zondagavond uitgesproken over het selectiebeleid van de KNSB voor de mass start. Anema is woedend.

Lees ook: Deze schaatsers gaan Nederland vertegenwoordigen in Beijing

Anema laat aan nu.nl weten dat niemand het onderdeel mass start serieus neemt behalve zijn pupil Jorrit Bergsma. “Iedereen in Nederland is van goede wil hoor, maar ze weten er niets van. En jullie ook niet”, zei de woedende Fries zondag na de EK afstanden in een tirade tegen journalisten.”

De Friese trainer Anema komt met zijn team uit het marathonschaatsen en weet dat bij de massastart veel op routine aankomt. “Iedereen denkt dat het appeltje-eitje is, maar het is geen appeltje-eitje. Dit goud gaan we niet winnen. We hebben niet de mannen die het tempo kunnen opleggen en dan moet je tactisch sterk rijden. Daar moet je juist op oefenen”, brieste hij.

“Je moet een team opstellen en met dat team World Cups rijden. Er moet een wisselwerking komen. Je moet zien wie een ideale partner van Jorrit is. Het zou Marcel Bosker kunnen zijn. Maar vandaag gebeurde al niet wat werd afgesproken.”

Anema wist pas laat dat Bergsma was aangewezen voor de massastart, waardoor hij niet meer kon ingrijpen. “Ik kan alleen mijn eigen frustraties hier wegpraten, maar dat helpt ook geen zak.”

Bondscoach Jan Coopmans staat er wat nuchterder in dan de woedende Anema en denkt dat Sven Kramer een goede keuze is om te laten starten op de mass start in Beijing. “Ik kan je garanderen dat Kramer niet zoveel hoeft te leren in dit veld. Het wordt ook de eerste keer voor de concurrentie dat ze dit duo voor de neus krijgen.”

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: