Marathonschaatsen Sportnieuws

Ook geen marathon op natuurijs in Noordlaren, Arnhem en Veenoord

NOORDLAREN – Het is geen verassing meer maar toch zal menig schaats liefhebber er wel even van balen. Nadat eerder vanavond Haaksbergen liet weten dat er geen marathon op natuurijs gaat komen deze week,  gaat er ook een definitieve streep door Noordlaren, Arnhem en Veenoord.

“Helaas, de strijd is gestreden, het heeft niet zo mogen zijn”, zegt competitieleider Willem Hut op Schaatsen.nl. Alle vier organisaties waren aardig op weg om een ijsvloer van minimaal 3 centimeter dikte te prepareren. Maar overdag bleek de krachtige zon een te sterke tegenstander van de ijsmeesters. “Door de grote zonkracht hebben we meer ijs verloren dan verwacht”, aldus Hut.

Hut is blij dat er volgend jaar meer kandidaten bijkomen voor een marathon op natuurijs. “Dat vergroot ook onze kansen om in een vorstperiode weer een echte natuurijs vierdaagse te kunnen houden.” Onder andere in het Drentse Nieuw-Buinen willen ze volgend jaar voor een marathon op natuurijs gaan.

Op de ijsbanen in Noordlaren, Haaksbergen, Veenoord en Arnhem proberen ze donderdag open te gaan voor de leden van de vereniging.