Ontketend Duitsland dendert over Portugal heen

Ontketend Duitsland dendert over Portugal heen

Duitsers met 4-2 te sterk voor Portugal

Een ontketend Duitsland doet weer volop mee op het EK Voetbal. De Duitsers denderden in München met 4-2 over Portugal heen.

Duitsland wist na de nederlaag tegen Frankrijk (0-1) dat er vanavond gewonnen moest worden. Duitsland begon direct aanvallend sterk en zette Duitsland onder druk, maar na een afgeslagen hoekschop en een weergaloze counter was het aan de andere kant raak. Cristiano Ronaldo tikte van dichtbij binnen op aangeven van Diogo Jota.

Powered by WP Bannerize

Toch lieten de Duitsers zich er niet van door van de wijs brengen want via Robin Gosens werkte Kai Havertz werkte de bal via Días in het doel. Vier minuten later hielp ook Raphael Guerreiro de Duitsers een handje door het laatste zetje te geven na een inzet van Kimmich. Na de pauze waren ook Kai Havertz en voormalig Heracles Almelo-speler Robin Gosens trefzeker voor ‘Die Mannschaft’. De tegentreffer van Diogo Jota leverde Portugal verder niets op.

Portugal was via Renato Sanchez (paal) en Cristiano Ronaldo (bovenkant lat) nog wel dicht bij een derde treffer, maar die viel er niet. De Duitsers klimmen door de overwinning op naar de tweede plaats. Portugal staat nu derde en kan in de achtste finale een eventuele tegenstander worden van het Nederlands elftal.

Geef reactie

Laat reactie achter