Ondanks Corona zal eventuele Elfstedentocht doorgaan

Elfstedentocht

Elfstedentocht

Ondanks Corona zal eventuele Elfstedentocht doorgaan

Mocht het deze winter gruwelijk hard gaan vriezen en er is kans op een Elfstedentocht dan zal die niet zomaar wegens corona worden afgelast.

Dat heeft voorzitter Wiebe Wieling gezegd tijdens een digitale ledenvergadering. Centraal stond de vraag ‘wat áls’ er genoeg ijs ligt in Friesland en Nederland nog steeds te maken heeft met beperkende coronamaatregelen. Als het aan het bestuur ligt, komt er hoe dan ook een Elfstedentocht. Die zal worden gereden binnen de mogelijkheden van de dan geldende coronabeperkingen en -maatregelen, aldus Wieling volgens de Friese omroep. De hoge vaccinatiegraad in Nederland maakt dat de situatie nu anders is dan vorig jaar.

tekst gaat verder onder deze video

Eén ding is zeker, de wedstijd wordt niet losgekoppeld van de toertocht. De organisatie vindt bovendien dat de tocht voor iedereen toegankelijk moet zijn, gevaccineerd of niet. Maar als het kabinet de Elfstedentocht alleen toestaat met een QR-code, zal de organisatie aan die eis voldoen.

Op 9 januari is het alweer 25 jaar geleden dat de vijftiende en tot nu toe laatste Elfstedentocht verreden werd. Henk Angenent en Klasina Seinstra kwamen toen als winnaars over de streep. Willen we deze winter een Elfstedentocht? Dan zal het eerst wekenlang flink moeten gaan vriezen….

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: