Formule 1

Viaplay koopt rechten op radioverslag in Nederland op

Het is raar maar waar dat Viaplay de radiorechten heeft gekocht om vanuit Nederland via de radio verslag te mogen doen van formule 1.

Olav Mol die de rechten in handen had met Grand Prix radio wijkt nu uit naar België om vanaf daar het radioverslag te kunnen geven tijdens de formule 1 kwalificaties en races. Volgens Mol heeft NENT waar Viaplay onder valt de radiorechten uitsluitend binnengehaald om hem “monddood te maken”. “Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom ze anders de rechten hebben gekocht”, aldus Mol die jarenlang commentator was bij Formule 1 races.

“En dan bedoel ik niet de Nederlandse directie, want zij hebben hier natuurlijk niets mee te maken. Dit is in Scandinavië besloten. Ik vind het bijzonder. Ik heb nog nooit gehoord dat een televisiezender last heeft van een radiozender. Om mijn commentaar optimaal te kunnen volgen, heb je ook de beelden op tv nodig. Dus volgens mij botst het niet.”

Mol gaat ervan uit dat zijn commentaar ook komend jaar nog in Nederland te volgen is. “Niet op de stream op de Nederlandse site, want daar komt een geoblock (blokkade van een website uit een ander land, red.) op. Maar volgens Europese regelgeving mogen er geen geoblocks op apps geplaatst worden.”