Oekraïne bereikt kwartfinale van het EK

Oekraïne bereikt kwartfinale van het EK

Oekraïne in laatste minuut langs Zweden

Oekraïne heeft dinsdagavond als laatste land de kwartfinale bereikt van het EK Voetbal. De Oekraïne won na verlenging met 2-1 van Zweden.

Voor de tv-liefhebbers was het een verschrikkelijke avond om naar de wedstrijd Zweden – Oekraïne te kijken. Er gebeurde maar weinig en het leek er de gedurende de wedstrijd op dat beide landen bang waren om te verliezen. Toch werd er voor rust wel twee keer gescoord. Zintsjenko opende de score namens Oekraïne, en Forsberg zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker.

Dramatische wedstrijd

In de tweede helft bakten beide ploegen er niks van. Hoogepunten waren er amper en de wedstrijd stevende af op een verlenging. Ook in de verlenging was het spel van beide landen nog steeds niet al te best. Hoogtepunt was een harde tackle van de Zweed Danielson op Besjedin die met een zware knieblessure het veld moet verlaten. Danielson kon van scheidsrechter Orsato inrukken met een rode kaart.

In de tweede helft van de verlenging leken beide teams helemaal stuk te zitten. Zweden hield de rem er op omdat het met 10 man speelde, en de spelers van Oekraïne lagen met bosje op het veld met diverse blessures. Hoewel het leek dat de wedstrijd na een penalty serie leek af te stevenen sloeg Oekraïne in de de 120ste minuut toe toen invaller Dovbyk een bal binnen kon koppen. Geen strafschoppen, maar Oekraïne bereikt wel de kwarfinale van het EK en zal het zondagavond in Rome moeten opnemen tegen Engeland.

Geef reactie

Laat reactie achter