28 maart 2024
Oekraïne

Oekraïne

Oekraïne heeft woensdagavond de finale bereikt van de WK play-off door Schotland op Hampden Park met 1-3 te verslaan.

Op de overwinning van de Oekraïners was niks op aan te dingen want de ploeg was over de hele wedstrijd gezien de betere. Schotland liet alleen in het laatste half uur zich gelden, kwam een aantal keren dicht bij een gelijkmaker, maar Oekraïne wist op de been te blijven.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie straalde Oekraïne meteen uit op een missie te zijn. Yarmolenko drukte het overwicht na een half uur uit in een fraaie openingsgoal. De aanvoerder scoorde met een lobje over doelman Craig Gordon heen.

Vroeg in de tweede helft verdubbelde Yaremchuk de voorsprong. De wedstrijd leek gelopen, totdat McGregor in de 79e minuut voor de aansluitingstreffer zorgde. De Schotten drongen aan, maar wisten niet meer gelijk te maken. Oekraïne gooide in blessuretijd via invaller Dovbyk de wedstrijd in het slot.

In de finale van de play-off is Wales zondag de volgende tegenstander. Dat duel in Cardiff begint dan om 18.00 uur. De winnaar gaat naar het WK voetbal in november in Qatar.